Agenda

Zaterdag 18 maart 2023
10:00-16:00
Workshop enten door Martijn Aalbrecht

VOL; aanmelden niet meer mogelijk

In deze praktische workshop leer je hoe je zelf je eigen bomen en struiken ent. Aan het einde van de dag ga je naar huis met 2 eigen geënte fruitbomen en/of struiken.

In de ochtend behandelen we de theorie van het enten en in de middag ga je zelf aan de slag. Naast de reguliere techniek van het enten wordt ook ingegaan op het enten van soorten die veel in voedselbossen worden aangeplant.

Alle benodigdheden om te enten worden verstrekt. Daarnaast ontvang je een naslag lijst met ent mogelijkheden speciaal gericht op voedselbos plantgoed. Aan het einde van de dag kun je 2 bomen naar keuze enten om mee naar huis te nemen.

Vergoeding: € 85,- inclusief koffie, thee en soep tussen de middag.

Er is plaats voor 12 deelnemers. Bij interesse ontvangen we graag je aanmelding (naam en telefoonnummer) per e-mail: info@welig.nl 


Zaterdag 8 oktober 2022
10:00-16:00
Plantjesdag / rondleiding en meer

Op 8 oktober kun je bij ons plantjes kopen. Met name allerlei bessenplanten maar ook andere plantjes voor een eetbaar landschap. Hans Krens van De Warf verkoopt ook een assortiment voedselbos plantjes.

Om 10:00 geven we een rondleiding op ons erf van 1 uur; vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Daarnaast hebben we lekkere koffie, cappuccino, thee, home made appeltaart, appelsap en druivensap. En een vuurtje voor de sfeer en de koukleumen.

Planten van Welig, o.a.:
Blauwe bes, Aalbessen, Kruisbes, Braam doornloos, Frambozen, Logan berry, Boysenberry, Worcesterberry, Gojibes, Josta bes, Russische smeerwortel “Bocking 14”, Ananas aardbei, Olifantsgras, Japanse wolmispel / Loquat zaailing, Tamme kastanje zaailing, Akebia / Schijnaugurk, Paarse morgenster / haverwortel

Planten van De Warf, o.a.:
Vijg, Kiwibes, Sechuan peper, Olijfwilg, Witte Oleander, Citroen verbena


Zaterdag 27 augustus 2022
10:00-14:00
rondleiding voedselbos en pluktuin

Rondleiding op ons erf met voedselbos, permamoestuin, bessenpluktuin, vijvers, mobiele kippen, pergola’s en meer.

We krijgen tijdens de plukdagen veel vragen over ons erf. Bijvoorbeeld hoe we een weiland in een aantal jaren hebben omgezet naar een biodivers voedend landschap? Wat een voedselbos is en wat permacultuur? Of het veel werk is, of we zelfvoorzienend zijn, of het rendabel is, hoe we de watervoorziening hebben aangelegd en uiteraard specifieke vragen over planten, fruit, verwerken, vermeerderen, oogsten, snoeien etc. We organiseren daarom een rondleiding voor geïnteresseerden zodat we wat dieper hierop kunnen ingaan.

De rondleiding start om 10:00. Er is genoeg gelegenheid om tussendoor en nadien vragen te stellen. Koffie en thee is inbegrepen. Maximaal 15 personen (vol = vol). De kosten bedragen €15,- p.p. Gelieve je aan te melden via info@welig.nl.


Elke donderdag
9:00-13:00
Meewerken in pluktuin & voedselbos

Iedere donderdag werken we samen met vrijwilligers aan diverse klussen in onze bessen pluktuin en voedselbos in het buitengebied van Vorden / Lochem. Genieten van de seizoenen en samen werken in het groen.

We zijn o.a. bezig met planten, wieden, compost en houtsnippers aanbrengen, snoeien, oogsten, mulchen, vermeerderen, fruit verwerken, opbinden, bouwen etc.

Heb jij zin om te helpen en tegelijkertijd ervaring en kennis op doen en te genieten van onze mooie plek? Stuur dan een berichtje naar info@welig.nl. We werken van 9.00 tot ca 13.00. Tussendoor is er koffie, thee en lekkers.