Plukken

Bij Welig kun je een divers aanbod aan kleinfruit komen plukken. In de pluktuin groeien tal van kleine vruchten, zoals blauwe bessen, honingbessen, frambozen, bramen, braambozen of ook wel frambramen zoals (taybes, boysenberry, loganbes, zwarte framboos), rode, roze en witte aalbessen, kruisbessen, druiven en meer. Laat je verwonderen door diverse smaken, geuren en kleuren!

Zelf plukken

Bij Welig kun je zelf bessen plukken. We laten je genieten van een supervers en zongerijpt product. Tijdens de openingsmomenten kom je langs en pluk je fruit naar wens. Na het plukken wordt het fruit gewogen en vervolgens betaal je de kiloprijs van de geplukte fruitsoort. hmmmmm!

In juli en augustus zijn de meeste bessen rijp. Eerst zijn de honingbessen, zomerframbozen, aalbessen, boysenberry en taybessen rijp. Daarna volgen de blauwe bessen, zwarte framboos, kruisbessen en de bramen. En uiteindelijk rijpen de herfstframbozen en de druiven.

De pluktuin is nog in ontwikkeling. Sommige struiken zijn nog niet tot volle wasdom gekomen en we moeten bekijken op welk moment er een goed aanbod is van te plukken bessen. In de toekomst zullen we nog meer diversiteit aan vruchten kunnen aanbieden.


Bij aankomst s.v.p. melden bij ons verkoophuisje. We leggen uit hoe het werkt, in welke rijen je kunt plukken en hoe je de bessen moet plukken. Bessen zijn zachtfruit dus voorzichtigheid is geboden! Kinderen van harte welkom maar s.v.p. begeleiden bij het plukken. Fruit is vers het lekkerst maar je kunt het twee dagen in de koelkast bewaren, blauwe bessen iets langer. Bewaren in de vriezer om later te verwerken kan heel goed.

De prijzen staan op het bord. Plukemmers en bakjes zijn aanwezig maar zelf plukmateriaal en tassen meenemen is beter.

plukken

wegen

afrekenen

hmmmm