Verkoop

Wij verkopen o.a. zelf opgekweekte planten. In de zomer kun je van veel planten de vruchten komen bewonderen, proeven, plukken en de planten kopen. Het assortiment wordt de komende tijd uitgebreid. Je kunt bij ons terecht voor o.a.:

Smeerwortel Bocking 14:
Wij hebben een grote hoeveelheid goed gewortelde Bocking 14 Russische smeerwortel. Dit is de niet woekerende smeerwortel, voor in of bij de moestuin en op andere plekken waar de smeerwortel zich niet moet verspreiden. Het worden stevige waardplanten van 1 meter hoog die je een aantal keer per jaar kunt afknippen en waarvan je de bladeren als mulch kunt gebruiken. De plant haalt voedingstoffen en mineralen dieper uit de bodem en de bladeren zijn daarom uitstekend mulch materiaal.

Frambozen:
We hebben zomer en herfstframbozen staan, zowel rood als geel en ook doordragende soorten. Goed gewortelde frambozen in pot en wortelgoed, o.a. Fallgold, Polka, Golden Everest en Tulameen.

Aalbes:
Rode, witte en roze aalbessen in grote getale hebben we staan. Vroege en latere soorten. Dit zijn overwegend 1 jarige stekken die nog goed moeten wortelen, o.a. Jonkheer van Tets, Junifer, Witte parel, Gloires des Sablons, Rosetta, Blanka, Pink Champagne.

Kruisbes:
De doornloze kruisbes Pax hebben we staan. Dit zijn 1 jarige stekken die nog goed moeten wortelen.

Jostabes
De jostabes is ontstaan uit een kruising van de zwarte bes, kruisbes en de worcesterbes. Het is een sterke, grillig groeiende, doornloze struik die wel 1,5 meter kan worden en donkere bessen draagt. Een aantal mooie, stevige 2-jarige Jostabessen hebben we staan.

Zwarte Framboos
Een stekelige zomerframboos met mooie donkere, bijna zwarte vruchten met een wit waasje. Erg lekker en een stevige, sterk groeiende plant. We hebben Bristol en Black Jewel.

Japanse wijnbes
Makkelijk groeiende struik waarvan de stengels wel drie meter lang kunnen worden. De vruchtjes zijn heerlijk. We hebben veel goed gewortelde planten staan.

Loganberry
Kruising van framboos en braam. De vruchten zijn langwerpig en lijken op de Taybes. Het gaat hier om de geheel doornloze variant.

Boysenberry
Kruising tussen loganbes, braam en framboos. Een boysenbes is erg lekker, licht aromatisch en donker van kleur. Net als de braam en de loganbes kan de plant als klimplant worden geleid. Bloeit in mei, rijp in juli-aug.

Daarnaast hebben we onder andere:
– Bramen
– Tayberry
– Aardbeiframboos
– Blauwe bes
– Ananas aardbei

– Worcesterbes

– Grote bosaardbei (Fragaria moschata)
– Paarse morgenster (haverwortel)

– Munt, Citroenmelisse, Dropplant, etc.
– Japanse wolmispel / Loquat
– Vijgen
– Olifantsgras