VERKOOP

Planten – fruitproducten – honing – kadobonnen en meer.


Wij verkopen zelf opgekweekte planten en verwerkte fruitproducten zoals vliersiroop, fruitsausen, honing en jam. Soms hebben we ook andere producten zoals zaadjes, knoflookstrengen, mooie kaasplanken van Geworteld, etc. Ook kun je bij ons een bon aanschaffen om kado te geven aan iemand die bij ons kan komen plukken, kopen en/of nuttigen. Het assortiment is in ontwikkeling, dus laat je verrassen.

In de zomer kun je van veel planten de vruchten komen bewonderen, proeven, plukken en de planten kopen. Je kunt bij ons terecht (voor zover de beperkte voorraad strekt) voor o.a.:

Smeerwortel Bocking 14:
Wij hebben bijna altijd Bocking 14 Russische smeerwortel. Dit is de niet woekerende smeerwortel, voor in of bij de moestuin en op andere plekken waar de smeerwortel zich niet moet verspreiden. Het worden stevige waardplanten van 1 meter hoog die je een aantal keer per jaar kunt afknippen en waarvan je de bladeren als mulch kunt gebruiken. De plant haalt voedingstoffen en mineralen dieper uit de bodem en de bladeren zijn daarom uitstekend mulch materiaal.

Frambozen:
We hebben soms zomer en herfstframbozen staan, zowel rood als geel en ook doordragende soorten. Goed gewortelde frambozen in pot en soms wortelgoed, o.a. Fallgold, Polka, Golden Everest, Autumn Bliss, Tulameen.

Aalbes:
Rode, witte en roze aalbessen. Vroege en latere soorten. o.a. Jonkheer van Tets, Junifer, Witte parel, Gloires des Sablons, Rosetta, Blanka, Pink Champagne.

Kruisbes:
Doornloze kruisbessen, waaronder Pax, Captivator, Tatjana.

Jostabes
De Jostabes is ontstaan uit een kruising van de zwarte bes, kruisbes en de Worcesterbes. Het is een sterke, grillig groeiende, doornloze struik die wel 1,5 meter kan worden en donkere bessen draagt.

Zwarte Framboos
Kruising van framboos en braam. Een stekelige zomerframboos met mooie donkere, bijna zwarte vruchten met een wit waasje. Erg lekker en een stevige, sterk groeiende plant. We hebben Bristol en Black Jewel.

Japanse wijnbes
Makkelijk groeiende struik waarvan de stengels wel drie meter lang kunnen worden. De vruchtjes zijn heerlijk.

Taybes
Kruising van framboos en braam. Zowel de stekelige als de doornloze Taybes Buckingham. Vroege grote vruchten, rijp in juni/juli.

Loganberry
Kruising van framboos en braam. De vruchten zijn langwerpig en lijken op de Taybes. Het gaat hier om de geheel doornloze variant. Rijp in juni/juli.

Boysenberry
Kruising tussen loganbes, braam en framboos. Een boysenbes is erg lekker, licht aromatisch en donker van kleur. Net als de braam en de loganbes kan de plant als klimplant worden geleid. Bloeit in mei, rijp in juli.

Bramen
Mooie doornlose bramen met grote smakelijke vruchten. O.a. Triple Crown, Lochness, Dirksen, Chester, Thornless Evergreen. Rijp in augustus/september.

Blauwe bes
Verschillende mooie rassen blauwe bessen.

Worcesterbes
Sterk groeiende, robuuste plant. Kan wel 2 meter worden. Vruchten goed om te verwerken. Mooie plant voor een voedselbos. Rijp in juli.

Daarnaast hebben we ook vaak (maar niet altijd):
Aardbeiframboos, Zwarte bes, Ananas aardbei, Grote bosaardbei (Fragaria moschata), kruiden zoals Munt, Citroenmelisse, Oregano, Dropplant, vijgen, druiven, olijfwilg, kiwibes, fruitboompjes.